Impressie van de uitreiking van de eerste exemplaren van het boek Online marketing in de bouw

Presentatie social media in bouw vastgoed en installatie

Samen met Sascha Murk geef ik regelmatig trainingen LinkedIn in de bouw. Zo ook afgelopen dinsdag en dit was een bijzondere training, want we reikten aan het eind van de training de eerste exemplaren uit van ons nieuwe boek Online marketing in de bouw. In dit blog een kort verslag van de uitreiking en een foto-impressie.

Boek Online marketing in de bouw installatie en vastgoedDe afgelopen maanden waren zonder meer hectisch. Sascha en ik schreven ons boek Online marketing in de bouw naast ons reguliere werk als tekstschrijver en adviseur. En niet te vergeten, naast het runnen van onze gezinnen. We werkten regelmatig tot diep in de nacht en het was geen uitzondering als we ’s ochtends al bellend met elkaar opstonden en ’s avonds pas met elkaar ophingen als onze mannen en kinderen al lang en breed lagen te slapen.

Heel blij zijn we dan ook dat het boek er nu is en we zijn echt trots op het resultaat! Afgelopen dinsdag 28 oktober reikten we de eerste exemplaren uit aan onze cursisten tijdens de training LinkedIn voor de bouw, die we organiseerden in samenwerking met Eisma Bouwmedia. De training vond plaats bij de Raab Karcher Greenworks Academy in Breda.

Bewustwording en inspiratie
We starten deze training altijd met een presentatie, die laat zien welke veranderingen internet en social media voor bedrijven in de branche hebben meegebracht. Hoe internet en social media de beeldvorming rondom je bedrijf hebben veranderd en, aan de hand van vele voorbeelden uit de branche, hoe je ervoor kunt zorgen dat je daar je voordeel uit haalt. Vragen die aan bod komen zijn:

  • Zijn social media een hype of niet?
  • Welke invloed hebben social media op je bedrijf?
  • Hoe ga je daarmee om?
  • Wat kunnen internet en social media voor je bedrijf betekenen?

Direct aan de slag met social media
Vervolgens gaan we aan de slag met LinkedIn. LinkedIn is, in de supersnel veranderende wereld van social media, al lange tijd een succesvol medium. En als het gaat om social media in de bouw-, installatie- en vastgoedbranche zijn we zonder meer goed vertegenwoordigd op LinkedIn. Door live achter de computer, met elkaar met LinkedIn aan de slag te gaan, stappen de deelnemers direct de drempel over om ook echt actief te worden op social media.

Samen bewerken of maken we de persoonlijke profielen, waarbij we uiteraard veel aandacht besteden aan de do’s en don’ts. Vervolgens nemen we stapsgewijs alle mogelijkheden door:

  • de mogelijkheden van het persoonlijke profiel,
  • contact leggen met klanten en andere relaties,
  • hoe om te gaan met informatie en discussies.

Training Linkedin in bouw installatie en vastgoed

Online marketing in de bouw uitreiken
Na de training reikten we de boeken uit. Online marketing in de bouw is een compleet en praktisch stappenplan met 41 inspirerende voorbeelden uit de bouw-, installatie- en vastgoedbranche. Het is daarnaast het eerste boek in de bouw dat Cradle to Cradle® CertifiedTM op Zilver niveau is. Op www.onlinemarketingindebouw.nl kun je de inleiding, inhoudsopgave, hoofdstuk 1 en enkele cases bekijken.

Uitreiking boek Online marketing in de bouw