Over mij

Sinds 2009 werk in de bouw en techniek en sinds die tijd sprak ik al met duizenden mensen uit de branche. Van directeur tot monteur, van bouwer tot ecoloog en van internationaal opererende producent van bouwmaterialen tot de installateur om de hoek.

De onderwerpen variëren van de nieuwste ontwikkelingen in de branche en het maken van ingewikkelde strategische keuzes, tot hoe een bodemwarmtepomp precies werkt of hoe een groendak op de beste manier bijdraagt aan de biodiversiteit in een wijk. 

Luisteren, de goede vragen stellen, verbanden leggen, ogen openen, woorden geven aan wat een ander niet onder woorden kan brengen en helpen om knopen door te hakken. Dat is wat ik doe.

De kennis en ervaring die ik de afgelopen 15 jaar opdeed zet ik graag in om ook jouw bedrijf verder te helpen. Door jullie te ondersteunen bij het:

  • keuzes maken;
  • onder woorden brengen waar jullie voor gaan en staan;
  • veranderen;
  • innoveren;
  • nog sterker voor de dag komen als bedrijf.

“Via mijn werk voor bedrijven in de branche óók meewerken aan vergroening, verduurzaming, klimaatadaptatie en de energietransitie; dat is wat ik het liefste doe.”

Mijn hart ligt bij de bouw en bij verduurzaming

Ik werk uitsluitend voor de bouw,- installatie- en vastgoedbranche. Deze sector is fantastisch. Er worden zoveel mooie dingen gemaakt door hele trotse (en leuke!) mensen. In deze wereld van geld, aandelen, hedge funds en al dat ‘fictieve’ geld dat maar over en weer wordt getennist geeft het een geweldig gevoel om te werken in een branche die met wat zij maakt grote impact heeft op de levens van mensen.

Die huizen bouwt waarin kinderen geboren worden en opgroeien, waarin samen wordt gegeten en geslapen, waarin we oud worden, ons veilig voelen. Die wegen maakt die ons van A naar B brengen en die veilig zijn, of het nu regent of hagelt of de zon schijnt. Die kantoren renoveert, zodat ze weer helemaal voldoen aan de eisen van nu en straks. Die de wereld fijner en duurzamer kan maken om in te wonen. 

Vooral dat laatste gaat mij zeer aan het hart. De bouw heeft zoveel mogelijkheden om een gezonde toekomst voor volgende generaties veilig te stellen. Via mijn werk voor bedrijven in de branche óók meewerken aan vergroening, verduurzaming, klimaatadaptatie en de energietransitie; dat is wat ik het liefste doe.

Adviseur, trainer, coach, auteur

Ik ben breed geïnteresseerd. Studeerde eerst af in Communicatie, daarna in Politicologie. Haalde daarna nog het diploma van de postacademische leergang Communicatieadviseur. Sinds 2021 mag ik mij beïnvloedingspsycholoog noemen en ik ben gecertificeerd teamcoach. 

Ik ben ook auteur. In 2011 schreef ik samen met Marjet Rutten het boek Van Weerstand naar Transparant. Aan de boeken Van Yab Yum naar Dim Sum (2010), Vrouwen kunnen niet bouwen (2012), Van ‘Kan nie’ naar Passie (2013), Van Maken naar Raken (2015) en De kracht van een goede opdracht (2018) werkte ik ook mee.

In 2014 schreef ik samen met Sascha Murk Online marketing in de bouw. In 2019 verscheen de 2de druk van dit boek en werd het officieel studieboek voor studenten van de opleiding Bouwkunde & Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Saxion Hogeschool.

In 2020 verscheen mijn boek Bouwen aan een sterk werkgeversmerk (ook met co-auteur Sascha Murk), over hoe je de juiste medewerkers voor je bedrijf vindt en aan de bindt. Op dit moment werk ik samen met Sascha aan een publicatie over cultuurverandering in de bouw.

Kennismaken?

Neem contact met mij op of bel mij op telefoonnummer