Gaaf nieuws, mijn eigen kantoorpand is bijna af!

Zonnepanelen op het dak van het pandje

Vorig jaar kreeg ik een bijzondere kans toen het pand naast ons woonhuis te koop kwam te staan. Een bijzonder pand, dat kort daarvoor nog dienst deed als wietplantage. Ik kan mij de dag dat ik thuiskwam van een werkafspraak en al die politie in de straat zag nog goed herinneren. Overal op de stoep resten van wietplanten, de geur, de verbazing. Hier woonden wij dus al jaren pal naast en we hadden niets gemerkt…Het pand was behoorlijk verouderd, had bijna geen ramen en was zo ongezond als wat. Inmiddels is het compleet geïsoleerd, biedt het prachtig uitzicht op onze tuin en wekt het zelfs energie op!

Als onze zoons van inmiddels 8 en 6 behoefte hebben aan een spannend verhaal voor het slapengaan is het verhaal van de wietplantage vaste prik. Of, zoals onze zoons het noemen: het verhaal van de boeven op het dak.

Vreemde stemmen in de tuin
Ik kon die avond niet in slaap komen en lag nog wat naar het plafond te staren toen ik heel dichtbij stemmen hoorde. Het was vreemd, het voelde bijna alsof de stemmen uit onze tuin kwamen. Ik besloot op onderzoek uit te gaan en keek door de ramen van mijn kantoorkamer eerst naar beneden de tuin in. Ik zag niets.

Ik liep door naar de logeerkamer, van waaruit ik zicht zou hebben op de steeg naast ons huis. En toen schrok ik. Er stonden twee mannen op het platte dak van het pand naast ons huis! Meteen van het raam weggegaan, mijn man wakker gemaakt en de politie gebeld. Die was er vrij snel met honden en zaklampen, maar die gasten waren al gevlogen.

Zwarte strepen op de muur
De volgende avond sliep ik wel vlot in, maar de buurvrouw kennelijk niet. Die maakte zo’n beetje hetzelfde mee als wij die avond ervoor. Weer politie, weer zaklampen en honden, maar weer geen mannen gepakt. Er staan nu nog steeds twee lange zwarte strepen op de muur van hun schoenen, van toen ze op het dak klommen die nacht.

Eén grote wietplantage
Weer een dag later viel onze buurman iets op. Hij zag dat het dakraam van het pand loszat. Omdat hij de eigenaar van het pand zo snel niet kon bereiken besloot hij op het dak te klimmen. Er was slecht weer voorspeld, misschien kon hij ernstige lekkages voorkomen.

Nou, wat hij toen zag verbaast ons nog steeds. Eén blik door het dakraam was voldoende: het hele pand was één grote wietplantage! Toen ik die avond met onze jongens thuiskwam was de hele straat in rep en roer. Politie, vrachtwagens, kliko’s vol wiet, het was een behoorlijk avontuur allemaal, waar onze jongens het nu dus nog steeds over hebben.

Het pandje werd ons pandje
Maar goed, toen kwam dat pand dus te koop en dachten wij: het is wel heel gaaf om hier iets moois van te maken. Ik geef vaak trainingen waar ik een externe locatie voor huur. Dat zou met een eigen ruimte niet meer nodig zijn. Ik werk veel samen met andere zelfstandig ondernemers, het zou een prachtige plek bieden voor brainstorms en overleg. En ja, ik zou het persoonlijk ook wel heerlijk vinden om een aparte werkplek te krijgen, losstaand van ons woonhuis. Dus zo geschiedde, we kochten ‘het pandje’ (zoals we het nu noemen).

Compleet gestript en verduurzaamd
Geweldige professionals hebben het nu compleet gerenoveerd en verduurzaamd. Ze vernieuwden het dak en brachten dakisolatie aan, ze isoleerden wanden en vloer, we hebben nu prachtige openslaande deuren en ramen met triple HR glas, overal led verlichting, lagetemperatuur vloerverwarming en als klap op de vuurpijl 36 pv panelen die meer energie leveren dan we nodig hebben.

De laatste fase van de verbouwing is aangebroken. Alleen de vloeren nog en dan is het van binnen klaar. Dan wordt het pand van buiten nog gestuukt en is het helemaal af. Dan deel ik zeker ook foto’s van hoe het is geworden, want ik ben mega-trots. Bij deze wel alvast een sneak preview, een foto van het schitterende dak :-).

De zon op het dak van Koningsstraat 104