Nieuw: boek over opdrachtgeverschap bij woningcorporaties

De kracht van een goede opdracht | opdrachtgeverschap woningcorporaties

Wauw, hij is van de persen gerold, het boek ‘De kracht van een goede opdracht’. Het zesde boek waar ik samen met Marjet Rutten aan schreef. Het is altijd heftig, zo’n boek maken. Vooral de juiste structuur vinden is complex. Het is een eindeloze puzzel, maar als we dan ‘het licht’ hebben gezien geeft het ook zoveel voldoening als het boek er gedrukt en wel is! Hieronder een korte omschrijving van de inhoud, inclusief link naar de webshop waar je het boek kunt bestellen. Lees ze alvast!

Wat vraagt opdrachtgeverschap van woningcorporaties en hoe werk je samen met de markt aan een mooie toekomst voor je huurders? Dat is de vraag die centraal staat in dit boek.

Aanbesteden op de laagste prijs aan de hand van een bestek was lange tijd dé manier van werken in de corporatiebranche. Steeds meer corporaties zien en ervaren echter, dat deze werkwijze niet het gewenste resultaat en de beoogde kwaliteit en tevredenheid oplevert. En al helemaal niet met het oog op de toekomst.

Opdrachtgeverschap woningcorporaties | De kracht van een goede opdrachtNeem alleen al de verduurzamingsopgave. Alle corporatiewoningen CO2-neutraal maken voor 2050: kan dat met traditioneel opdrachtgeverschap? Nee, want de markt heeft daar simpelweg niet de materialen en de mensen voor. Alleen met integrale oplossingen waarbij we gebruikmaken van de technologische mogelijkheden realiseren we de opgaven waar we voor staan, met hoge kwaliteit zelfs en lage kosten.

Maar dit lukt niet als we opdrachten in de markt blijven zetten zoals we dat altijd al deden. We moeten het anders, slimmer en beter aanpakken met elkaar. Anders opdrachtgeven en anders samenwerken met de markt. Dat vraagt wel wat. Te beginnen met strategische beslissingen op topniveau die consequent op operationeel niveau worden uitgevoerd. Je organisatie moet waarschijnlijk helemaal om. Makkelijk is dat niet. Het kan echter wel, en het moet ook gewoon. Je bent nu een aanjager in de vernieuwing die zo hard nodig is. En hoe je dat doet, daarover gaat dit boek.

Interesse in dit boek? Bestellen kan hier.