Verbeterdebuurt: bewonersparticipatie nieuwe stijl

Bewonersparticipatie nieuwe stijl

Via Verbeterdebuurt kunnen bewoners verbeterpunten in hun buurt aankaarten bij de gemeente. Op de website of mobiele applicatie kan iedereen op een simpele manier problemen en ideeën op een interactieve kaart zetten. Dit kan van alles zijn; van een gat in de weg tot een gewenst speeltuintje. Een mooi voorbeeld van bewonersparticipatie nieuwe stijl.

Alle meldingen verschijnen als punaises (problemen) en lampjes (ideeën) op de kaart en worden naar de gemeente doorgestuurd. Al 300 gemeenten nemen de meldingen vervolgens actief in behandeling.

Op de applicatie van Verbeterdebuurt kun je zien welke problemen en ideeën jouw buren hebben gemeld. Je kunt op een melding stemmen als je het er mee eens bent of reageren als je er een mening over hebt. Ook gemeenten doen mee zodat een dialoog tussen burgers en gemeenten kan ontstaan.

iPhone applicatie
Verbeterdebuurt kan worden geïntegreerd op een gemeente website, een iPhone applicatie, een lokale nieuwssite en meer. Voor gemeenten betekent dit dat het ook mogelijk is om Verbeterdebuurt te koppelen aan een bestaand meldingensysteem.

Verbeterdebuurt.nl