Aan de slag met je website en social media? 10 infographics, heel veel praktische tips

Aan de slag met je website: 10 praktische tips

Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn eerste blog schreef over Pinterest. Het platform was toen nog niet zo lang in de lucht en heel bekend was het nog niet. Dat is nu wel anders, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelf niet bijzonder veel tijd doorbreng. Tot ik gisteren voor een themafeestje inspiratie zocht, afdwaalde en ineens op Pinterest de ene na de andere leuke infographic tegenkwam. Het waren er zoveel dat ik dacht: ik zet ze gewoon allemaal achter elkaar in een blog.

Voilà, zie hier: 10 hele fijne infographics met praktische tips voor je website en de inzet van social media. Twee zijn overigens van mezelf, die heb ik er natuurlijk ook even tussen gezet ;-).

Tips voor je website

Wat zijn de do’s en don’ts als het gaat om je website? WeddingWire maakte deze rij tips.

Infographic | 20 do's en don'ts voor je website

Waarom verlaten mensen je website?

KissMetrics zette de belangrijkste redenen in een infographic en reikt direct oplossingen aan om het in de toekomst te voorkomen.

Infographic | Wat zorgt ervoor dat mensen je website verlaten

Tips voor tekstschrijven

Zonder prettig leesbare teksten geen gebruiksvriendelijke website.  Zelf maakte ik deze infographic over schrijven voor internet, met 15 tips die je direct in de praktijk kunt brengen.
Schrijven voor internet | 15 tips die je direct in de praktijk kunt brengen [infographic]

Trap niet in de val

Wil je een start maken met social media, trap dan niet in de val van ‘zo snel mogelijk zoveel mogelijk accounts aanmaken, berichten delen en volgers krijgen’. Maak een plan voor hoe je je wilt profileren, wie je wilt bereiken en welke inhoud en kanalen daar het beste bijpassen. Jason Squires maakte een infographic over 9 fouten die bedrijven vaak maken op social media.

Infographic | 9 fouten die bedrijven vaak maken op social media

Weg met die argumenten tégen

Onderstaande infographic van The Huffington Post vind ik echt geweldig, omdat deze werkelijk alle vragen beantwoordt en argumenten behandelt die ik zoveel krijg van bedrijven in de bouw-, installatie- en vastgoedbranche die niet weten of ze willen starten met social media en/of hoe ze moeten starten.

  • Ik heb niet genoeg tijd/geld voor social media.
  • Ik ben bang voor negatieve opmerkingen.
  • Ik weet niet wat ik moet delen.
  • Ik weet niet waar te beginnen.

De antwoorden zijn ook heerlijk concreet en praktisch. Ik baal er gewoon van dat ik ‘m zelf niet heb gemaakt.

Infographic | Hoe stap je over je angst voor social media heen

Tips voor LinkedIn

LinkedIn is nog steeds het grootste sociale medium in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Samen met Sascha Murk geeft ik wekelijks trainingen voor professionals in de bouw om LinkedIn effectief in te zetten. Zowel in-company als via open inschrijving. We maakten ook samen deze infographic over LinkedIn.

LinkedIn in de bouw: alles wat je moet weten in 1 infographic

Besteed aandacht aan je tweets, posts en updates

Een tweet geeft je maar 140 karakters om je boodschap over te brengen. Daarbij, Twitter gaat snel, mensen scannen hun timeline. Best een uitdaging dus, een goede tweet formuleren. Een Facebook-update schud je meestal ook niet zomaar uit je mouw. En hoe zit het met het maken van een goede posts voor Google+, Vine, Instagram en Pinterest? My Clever Agency geeft in deze infographic per platform tips.

Infographic | Tips om perfecte posts te maken voor social media

8 tips voor je blog

Tussen ons gezegd en gezwegen, ik vond in die 10 minuten dat ik op Pinterest ineens al die infographics tegenkwam, eigenlijk geen 10, maar 7 sterke infographics. 10 klinkt alleen veel lekkerder, dus ik voegde er 2 van mezelf toe en ging op zoek naar een infographic over bloggen, omdat die nog ontbrak. Ik vond eigenlijk geen echt goede infographic over bloggen, dus ik heb besloten er zelf een te gaan maken. Tot die tijd het beste alternatief dat ik kon vinden, gemaakt door J6Design ;-).

Infographic | 8 tips om sneller en makkelijker blogs te schrijven

Vergeet e-mail niet!

E-mail is nog steeds het meest effectieve kanaal om mensen online te bereiken. Helaas zijn veel nieuwsbrieven ronduit slecht (inhoudelijk niet relevant voor de ontvanger, slechts leesbaar door saaie teksten en minuscule lettertypes, te vaak en te veel verstuurd, et cetera), waardoor veel bedrijven er maar weinig mee bereiken. In onderstaande infographic tips. Via de link waar ik de infographic vandaan heb vind je nog meer infographics over e-mailmarketing.

Infographic | Praktische tips voor e-mailmarketing

Wat te doen als je negatief wordt genoemd?

Wat nu te doen als iemand iets negatiefs over je zegt op Twitter, LinkedIn, Facebook of een andere plek online? ReviewInc maakte een infographic met tips voor wat vooral niet en wat juist wel te doen.

Infographic | Wat te doen als je online negatief wordt genoemdBen je zelf onlangs nog een goede infographic tegengekomen? Ik waardeer het enorm als je de link deelt via de reacties onder dit blog. Alvast dank!